@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Showing posts with label NDT. Show all posts
Showing posts with label NDT. Show all posts

Sunday, 23 June 2013

New Distributor Training (NDT) ~ Part 1

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah, alhamdulillah & alhamdulillah...kita masih diberi ruang & peluang untuk bernafas dan meneruskan hidup di bumi Allah ini.  

Dalam kegembiraan tu, harini sy just nak share serba sedikit tengtang pengalaman sy semasa menghadiri New Distributor Training (NDT) semalam. Harga tiket RM40 je & ianya sangat2 berbaloi dgn ilmu yg kita dapat sepanjang training tu..tak rugi yoooo.....

Detail info mengenai NDT yg diadakan oleh Shaklee Malaysia macam kat bawah:-
Tarikh : 22-Jun-2013 (Sabtu)
Masa : 10.00 am - 6.00 pm
Tempat : Hotel Singgahsana, PJ

Ni le tiket NDT tu :-)

Yang paling syahdunye sy pegi sorang2 je..memang koboi abis..tak kenal sape2...taktau tempat tu kat mana....main terjah je la....dalam hati takyah nak cakap la betapa nervous nye sepanjang dlm LRT ke...oh ya..untuk mengambil langkah selamat sy pegi ke situ naik LRT Star je dr Sg.Besi ke Masjid Jamek lepas tu tukar LRT Putra dr Masjid Jamek ke  stesen Taman Jaya (Laluan Kelana Jaya)...dari stesen Taman Jaya tu jalan kaki je sikit dlm 5min ke hotel....ini pun hasil bantuan pakcik gugel...hehehheh...if sy drive kereta sendiri, sy sangat2 confident yg sy akan SESAT dan taktau kul brape baru boleh sampai !!! ini harus dielakkan =)


Pukul 9.30am register, then pukul 10.00am start speech/introduction dr Mr.Ethan Wang. He's funny guy...hahha..selepas bergelak ketawa sana sini training diteruskan dengn Mr.Kelvin & paling best dia sangat fasih cakap BM...sgt mambantu dlm memberi aura-aura positif, bermotivasi tinggi terutama distributor baru mcm sy. Key word topic adalah "DARE to DREAM". 
After lunch dalam pukul 2.15pm, training diteruskan oleh Mr.Ethan. Banyak ilmu/tip2 yg dia kongsi utk ambil memulakan langkah dlm Shaklee ni. Dimulakan dengan info ringkas tentang produk baru CoQ lepas  tu sambung tentang compensation plan, apa manfaat if join shaklee, tips utk cari customer dan macam2 lagi la...tak tertulis kat sini kot...yerla training kan dari 10am sampai 6pm..lama kot....(takpe, tunggu je part seterusnya..akan dikongsi serba sedikit ~ dont worry, be happy !!!
Bergambar dgn kwn baru Wanie, Nad & Mr.Ethan Wang (Marketing Director of Shaklee Malaysia)

Sebelum berakhirnya NDT ni, semua peserta disampaikan dengan sijil penyertaan ~ it's COOL (^_^).. jom tengok gambar kat bawah....

Mission completed (@_@)
#sayamemangpoyo hahahha.. tak kisah la, janji hepi all de time. 
Huh, panjang lebar plak dok membebel kat sini, cukup cukup sudah la kot..next time will be continue...

p/s: Segala ilmu2 yg sy dapat sepanjang NDT tu akan cuba dikongsi dalam PART 2. 
Stay tune ~!