@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Saturday, 28 September 2013

Tambah Berat Badan

Assalamualaikum & selamat tengahari 
(hehe waktu start menulis blog ni pukul 12.30 thari)

HARINI sy nak kongsikan cadangan vitamin Shaklee untuk pertambahan berat badan.
Antara product yang sesuai ialah MEALSHAKES + VITA-LEA + B-COMPLEX !!!

SEBELUM tu saya kongsikan kat bawah ni manfaat utama ketiga-tiga product

*** MEALSHAKES ***
Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.


*** VITA-LEA ***
Sebagai penambahan tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian. Pelengkap Nutrisi, kerana kita sering kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

*** B-COMPLEX ***
Menukar makanan/lemak dan karbohidrat kepada tenaga

******************************************************************************************************
Ni plak sy nak kongsikan customer sy yang amik set trial untuk tambah berat badan & baru sebulan dia consume produk shaklee hasilnya sangat2 posotif.


Untuk keterangan lebih detail atau harga yang berbaloi2 boleh hubungi saya :-
Hasma : SID 947922
Call/SMS/WhatsApp : 012-9037356
COD area : Sg.Besi, Bandar Tasik Selatan, Pandan Indah atau kawasan yg sewaktu dengannye :)
iniblogrhasma@blogspot.com

Tuesday, 24 September 2013

Hanger utk tudung awning

Salam & Morning uols

Hehe..selain pengedar sah Shaklee, sy jugak ada buat part time jual Hanger Tudung.
Jom terus tengok gambar kat bawah ni..so sape2 yang nak tau harga/detail boleh terus pm sy yer...

[picture 1]
#ade 2 pilihan warna : pink & purple
#sesuai utk gantung tudung ber'awning'
#cute :-)


[picture 2]
#hanger stainless steel sekali dengan klips
#ada 3 size : 14/17/18 lubang
#sesuai untuk gantung tudung ber'awning' ataupun shawls
#kemas
#jika order minimum 3 sets, anda layak untuk dapat FREE DELIVERY

***************************
utk keterangan detail boleh pm laju2 dekat sy Hasma 012-9037356
*************************** 

Friday, 20 September 2013

Herbal Blend Multi-Purpose Cream

* diperbuat drpd extrak herba semulajadi
* cream yg menenangkan ini dapat melembutkan kulit yg kasar dah pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki
* Nyaman, bermentol/dingin dan tidak melekit
* Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
* Menyelesaikan masalah kulit gatal
* Menghilangkan ruam pada bayi
* Sebagai losyen untuk kegunaan harian




Untuk keterangan lebih detail atau harga diskaun boleh hubungi saya :-
Hasma : SID 947922
Call/SMS/WhatsApp : 012-9037356
COD area : Sg.Besi, Bandar Tasik Selatan, Pandan Indah atau kawasan yg sewaktu dengannye :)
iniblogrhasma@blogspot.com

Saturday, 7 September 2013

Ingin mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?

Salam semua

Jika ada diantara anda ingin menjadi sebahagian daripada ahli Shaklee tetapi tak tahu caranya. Jom saya kongsikan cara yang sangat mudah untuk menjadi ahli Shaklee.
  1.  Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 untuk sepanjang hayat dan tambahan RM10 bagi sesiapa yang mahu member kit anda diposkan.
  2. Anda hanya perlu beli produk shaklee sebanyak minimum rm650 atau bersamaan 200point untuk kegunaan sendiri atau sebagai stok permulaan dan dapat FREE MEMBERSHIP!!
MUDAH kan?? So kepada sesiapa berminat boleh menghubungi saya, semuanya ditanggung beres !! huhuhu... (^_^)

************************************************************************************************************
Hasma : SID 947922 Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/WhatsApp : 012-9037356
iniblogrhasma@blogspot.com

Friday, 6 September 2013

FAMILY WELLNESS SET

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA 

Diharap anda2 semua dalam baik2 saja..hehe..kali ni sy nak kongsikan supplements SHAKLEE yg sesuai untuk seisi keluarga.

Remember this "All the basic supplements for a healthy start" 
[Suplemen asas untuk permulaan yang sihat].

Set Shaklee Family Wellness memberikan nutrien yang berkhasiat untuk sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan :-

  • Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Membantu anda berasa lebih bertenaga
  • Menguatkan sistem imun anda
  • Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Set Shaklee Family Wellness terdiri daripada :-
  • ESP Soy Protein Isolate Powder
  • Vita-Lea Iron Formula
  • B-Complex
  • Vitamin C



Untuk keterangan lebih detail atau harga diskaun boleh hubungi saya :-
Hasma : SID 947922
Call/SMS/WhatsApp : 012-9037356
COD area : Sg.Besi, Bandar Tasik Selatan, Pandan Indah atau kawasan yg sewaktu dengannye :)
iniblogrhasma@blogspot.com


Thursday, 5 September 2013

Kebaikan Omega Guard

Sharing is caring !!!!
Jom sama2 kita tambahkan pengetahuan tentang OmegaGuard ni. Sesi berkenalan bermula.......

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan yang terbaik di dunia.
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

OmegaGuard membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

******************************************************************************************************************************************************
MANFAAT UTAMA OMEGAGUARD SHAKLEE
******************************************************************************************************************************************************

1. ASID LEMAK
Omega-3 merupakan asid lemak yang penying yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditkarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
2.  MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia jugamerendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan sakit jantung.

3. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU
PERKEMBANGAN MEMORI
DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3   bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu  mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah  penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

4. MENINGKATKAN SISTEM  IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU
Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
5. MENENTANG KANSER
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, 
prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)
Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan enzim yang mebentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
7. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizopherenia.


Untuk keterangan detail atau harga diskaun boleh hubungi saya :-
Hasma : SID 947922
Call/SMS/WhatsApp : 012-9037356
COD area : Sg.Besi, Bandar Tasik Selatan, Pandan Indah
iniblogrhasma@blogspot.com




Tuesday, 3 September 2013

PROMOTION SEPTEMBER 2013 ~ CoQ Health Plus


Assalamualaikum & salam sejahtera semuanya...
Harini saya nak menghebahkan kepada semua bahawa promosi untuk bulan September 2013 adalah CoQ Health Plus yang mana kunci utama untuk produk ini ialah untuk kesihatan JANTUNG untuk kita semua.
Sebenarnya Shaklee baru sahaja memperkenalkan produk CoQ ini pada June 2013 semasa National Conference baru-baru ni. Di atas sambutan yg sangat menggalakkan maka CoQ dipilih sebagai produk untuk promosi bulan ni. Seperti biasa, jika anda membeli 6 CoQ akan dapat percuma 1. Sangat menjimatkan kan? hehehe...
Mungkin anda semua boleh same2 berkongsi sesama keluarga atau rakan-rakan untuk membelinya ATAUPUN jika anda hanya ingin membeli 1,2,3,4 atau 5, saya sebagai pengedar sah Shaklee still akan bagi harga promotion. 
so DONT WORRY, just pm me ;-D.
Di sini saya terangkan secara ringkas tentang kebaikan CoQHealth ni.
CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.
CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
sayangilah JANTUNG anda !!!
untuk mengetahu keterangan lanjut mengenai produk ini atau harga promo, boleh lah menghubungi saya 

Hasma 012-9037356 (Call/SMS/WhatsApp)
SID 947922
iniblogrhasma@blogspot.com